5 Secrete pentru amenajarea unui apartament mic

Amenajarea unui apartament de mărime redusă poate părea o provocare, însă în realitate lucrurile sunt mult mai simple. Cheia pentru o amenajare perfectă este echilibrul între funcționalitate și stil

Iată 5 secrete pentru amenajarea unui apartament mic, foarte ușor de pus în practică și cu un efect maxim.

 

1. Optează pentru o paletă cromatică cât mai deschisă

Atunci când casa ta nu are o dimensiune generoasă, alegerea culorilor este un pas decisiv pentru întreaga amenajare. Culorile tari au tendința de a face o încapere să pară mică, însă culorile deschise, naturale, neutre te ajută să “câștigi” optic mai mult spațiu.

Pentru pereți este nevoie să optezi pentru culori deschise de vopsea. Este posibil să nu fii un mare fan al nuanțelor de alb, bej sau gri. Atunci iți recomand să alegi două culori deschise și una inchisă. Nuanța închisă de vopsea o vei folosi pentru un singur perete.

2. Investește în mobilier multifuncțional

O canapea extensibila este ideală pentru o garsonieră sau un apartament mic. Nu face rabat la calitatea ei! Va fi foarte des folosită și trebuie să fie durabilă. Pe lângă faptul ca îți oferă un loc de dormit confortabil, te ajută cu o zonă de depozitare suplimetarăO masă extensibilă este un obiect de mobilier de nelipsit dintr-o astfel de amenajare. Îți recomand să optezi pentru scaune fără spătar. Le poți folosi când ai mai mulți musafiri și le poți depozita fără să acaperezi spațiul, atunci când nu ai nevoie de ele.

3. Depoziteaza pe verticală

Foloseste la maxim potențialul pereților. Fie că vorbim despre bucătarie, dressing, bibliotecă sau hol, depozitarea până la tavan te va ajuta să câștigi spațiu prețios.

Nu uita că iti poți folosi imaginația și poți transforma orice zonă într-un spațiu de depozitare neconvențional

Un alt truc ușor de pus în practică este să renunți la perdele și draperii. Camera va parea mai goală și implicit mai mare. Dacă însa ții la intimitate sau pur și simplu vrei sa stopezi din lumina naturală, atunci alege să fixezi galeria cât mai sus. De asemenea, îți recomand să folosești un material cu dungi verticale (aceste detalii ajută ca fereastra să pară mai înaltă, iar încaparea mai mare).

Alege un corp de iluminat impunator (fără să exagerezi totuși cu dimensiunile). În acest fel adaugi un plus de eleganță pentru amenajarea ta fără a diminua spațiul de pe podea.

4. Decorațiunile sunt accente cheie

Oglinzile sunt elemente esențiale în amenajarea unui apartament mic. Pe lângă faptul că generează optic efectul de spațiu, aduc și un plus de lumină.

Alege un covor supradimensionat. Te-ai putea gândi că pentru o cameră mică este nevoie tot de un covor mic. În acest caz regula nu se aplică. Un covor mare te ajută să delimitezi foarte bine spațiile. De exemplu zona de dinning față de zona de relaxare. În același timp face ca încăperea să pară mai generoasă și mai primitoare.

Dacă pentru pereți și canapele este indicat să alegi culori și texturi naturale, atunci când discutăm despre accente, ai o varietate largă de opțiuni. Poți aduce culoare și stil folosind: perne decorative cu tipare jucause, corpuri de iluminat cu picior (de preferat într-o formă curbă), vaze, statuete sau tablouri viu colorate.

De asemenea piesele de mobilier folosite cu moderație vor aduce un plus de stil amenajării (poți opta pentru un fotoliu sau un taburet cu o culoare vibranta)

5. Delimitează bine zonele

Chiar dacă vorbim de garsonieră sau de un apartament open-space, delimitarea zonelor face ca locuința să pară mai puțin aglomerată. De exemplu, poți fixa o draperie în jurul patului (delimitează și îți oferă un plus de intimitate).

O altă idee este să delimitezi spațiile folosind panouri de lemn.

Folosește uși pliante de sticla (o fereastră veche) pentru delimitarea bucătăriei de zona de zi.

Folosește plante de interior pentru o delimitare elegantă.

O bibliotecă este o idee excelentă și utilă de separare a spațiilor deschise.

Un apartament mic nu trebuie să afecteze calitatea vieții. Acesta poate răspunde tututor nevoilor noastre oferindu-ne un cămin plin de inspirație.

Indiferent de dimensiunea spațiului în care locuim, acesta trebuie să fie o oglindă a personalitații noastre, să ne definească și să ne “cheme” mereu Acasă.

 

Ți-a placut articolul? Lasă-ne adresa ta de e-mail și te vom ține la curent cu noile articole și cu ofertele disponibile exclusiv abonaților.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *