Un apartament boem

a05f6a7561e6b66c0d53a46f7f3d1ca0

 

Ah…„Paris, mon Amour”! Paris-ul este fără dar si poate unul dintre cele mai iubite orase europene! Si  este evident de ce : arhitectura impresionanta, muzee unice, gradini mirifice, moda la fiecare pas, mancare excelenta , pe scurt:  „ arta la superlativ” . Un oraș magic ce nu inceteaza sa uimeasca prin farmecul lui aparte si ce an de an atrage artisti din toata lumea veniti aici sa isi gaseasca inspiratia.

Asa ca iti propun o mica „ vizita” intr-un apartament boem din centrul Paris-ului. De fiecare data cand ma gandesc la un apartament parizian, imi vin in minte trei elemente definitorii : Semineu, candelabru si stocaturi.

2 3

Apartamentul pe care l-am ales, Rue de Charonne III,  le cuprinde pe toate, cu exceptia ca in acest caz stocaturile sunt inlocuite de grinzi vechi de lemn, fapt ce ofera si mai multa autenticitate interiorului.

1

Intrarea se face direct in zona de zi, in living. Inca de la primul contact cu camera esti invadat de o lumina clara dar foarte calda. Ferestrele mari ( foarte inalte) cu rame din lemn, fac ca legatura dintre interior si exterior sa fie una foarte naturala. Interesant este locul de amplasare al tablourilor cu picturi, fix sub ferestre, fiecare centimentru al camerei fiind astfel pus foarte bine in evidenta.

4 3 6

Masa de dinning este o piesa de mobilier cu adevarat remarcabila, lemnul brut punand in lumina si mai mult legatura stransa dintre natura si arta, legatura exprimata de fiecare detaliu al acestui minunat interior.  Si ca tot vorbim de natura, colectia de flori presate este excelent pusa in evidenta pe peretele din spatele biroului. Boem nu-i asa?

birou

Cu siguranta ai observat cele patru biblioteci insa de notat este alegerea si dispunerea lor. Primele doua sunt realizate din lemn vopsit alb si au dulapuri cu usi in partea inferioara, dispuse perpendicular, accentuaza perfect  zona de lucru a „ biroului ” . Celelalate doua au iz industrial si sunt pozitionate simetric in zona de socializare, incadrand perfect semineul.  Canapelele de catifea, sunt pata de culoare ce ofera eleganta si totodata un plus de vitalitatea intregului decor, oferindu-i un aer intim si romantic.

Nelipsitul candelabru de cristal este piesa must have in orice amenajare cu influente pariziene, asa ca este un element cu adevart vital, etaland eleganta, stil si rafinament.  Pe langa frumusetea design-ului este de remarcat pozitionarea lui atipicia atat in camera cat si a distantei de tavan. Detaliile acestea nefiind complet intamplatoare, pozitonarea lui atipica facand o delimitare delicata intre zona de lucru, dinning si zona de socializare.

In zona de noapte, dormitorul este in amenajat in aceeasi nota boema, pastrand unele elemente definitorii ale zonei  zi : semineu, bibloteca incastrata, catifeaua rosie ( folosita la cele doua mese ce deservesc pe post de noptiere), nenumaretele obiecte de arta.

8 7 9 10

Bucataria nu este impresionanta ca marime insa se remarca prin linii fine si culorile cromatice naturale.

5

Insa baia, este poate cea mai autentica incapere, nefiind influentata de elemente de decor moderne. Are un aer vintage, provensal si se remacarca prin culorile de bej si argintiu. Detaliile notabile sunt : alegerea unei oglinzi supradimensionate, etajerele decoare ( pe langa accesoriile tipice unei bai, gasim si elemente artistice de decor), cuierul  foarte chic cu randunele, tabloul cu rama baroque aurie si nelipsitele ferestre mari cu draperi.

11

Apartamentul  Rue de Charonne III are in imprejurimi o piata de fructe si legume proaspete, cafenele si mult spatiu verde. Asa ca daca intentionezi sa petreceti cateva zile in Paris, cred ca tocmai v-am facut mai usoara alegerea: un apatament boem pentru o experienta pariziana completa .

15 14 13 12

Rue de Charonne III  este un aparatament boem, un decor ce te inspira, un templu al frumosului cu multe povesti de spus.

sursa foto www.onefinestay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *