Amenajarea holului de intrare: Idei de design pentru o primă impresie perfectă


Intrarea unei case sau unui apartament poate crea o primă impresie crucială celor care vin să vă viziteze, dar și o atmosferă care dă tonul pentru timpul petrecut în propria casă. Amenajarea holului devine, deci, nu doar o idee secundară, ci o ocazie de a crea o primire călduroasă și de caracter în căminul dumneavoastră. Este o carte de vizită și un prim pas către relaxare o dată ce ajungeți acasă. Iată, deci, câteva sugestii esențiale și idei de amenajare pentru hol de intrare.




Țineți cont de dimensiuni

Primul considerent în amenajarea holului este, desigur, spațiul pe care-l aveți la dispoziție. Astfel, într-un hol îngust trebuie optimizat spațiul pe cât posibil. Adăugați o oglindă care să creeze iluzia unui spațiu mai deschis și alegeți piese de mobilier înguste, care să se potrivească aproape de pereți, lăsând restul camerei liber pentru mișcare.

Într-un hol mic, o consolă minimalistă cu sertare și un raft în plus vă oferă opțiuni pentru depozitarea obiectelor mici cum ar fi cheile, o agendă, etc. O culoare deschisă pentru mobilier contribuie și ea la crearea iluziei de spațiu.




Dacă aveți mai mult spațiu, puteți adăuga elemente de confort cum ar fi o bancă sau un fotoliu pentru încălțare. O altă idee de amenajare a holului într-o casă spațioasă este adăugarea pieselor decorative: o plantă în ghiveci, tablouri, un covor într-o notă discordantă care creează contrast. Evident, spațiul generos vă va permite și un dulap de haine pe tot peretele. 


Creați o atmosferă în ton cu restul casei

Culorile și texturile de pe hol pot da tonul pentru restul decorului casei sau apartamentului dumneavoastră. Pentru un oaspete, acestea sunt primele elemente cu care vor face cunoștință. Așadar, nu uitați să recurgeți la culori asemănătoare cu restul locuinței pentru mobilă sau pereți. Puteți folosi accente de aur, bronz, sau argint care să reflecte decorațiunile interioare din camera de zi, dar și o piesă de mobilier din aceeași colecție ca în sufragerie, pentru a crea aceasta coeziune (de exemplu, un taburet sau consola din același tip de lemn).



Consola este centrul holului

În amenajarea holului, o consolă este piesa centrală care definește intrarea și ajută nu numai la coeziunea stilului, dar și din punct de vedere practic. Astfel, folosirea texturilor și materialelor în acord cu restul decorațiunilor interioare va crea o impresie omogenă despre stilul dumneavoastră.

Optați pentru un stil minimalist în lemn și metal care se va potrivi cu un apartament decorat cu accente industriale, sau mizați pe o atmosferă clasică și romantică dacă aveți un interior mai tradițional. Într-o casă la țară, stilul rustic este ideal pentru amenajarea intrării. 




Consola vă vine în ajutor când nu aveți mult spațiu la dispoziție pentru depozitarea accesoriilor și lucrurilor din casă, fiind o piesă de mobilier versatilă care permite multe adaosuri folositoare. De exemplu, puteți opta pentru o consolă cu raft pentru sticlele de vin dacă nu aveți spațiu dedicat pentru așa ceva. 


Adăugați detalii decorative care spun o poveste

Pentru amenajarea holului în casă, câteva elemente decorative și detalii inedite vor spune o poveste despre aventurile familiei și personalitatea proprietarului. Holul este, deci, un loc ideal pentru a presăra câteva amintiri care vă vor face să zâmbiți la întoarcerea acasă și pot porni o discuție cu invitații.


    


Adăugați câteva fotografii de familie pe pereți, fără a compromite din spațiu. Folosiți consola pentru a pune câteva suveniruri amestecate cu obiectele folositoare. De exemplu, o farfurie suvenir poate deveni suport pentru chei, iar o statuetă aduce aminte de o vacanță exotică. De fapt, consola în sine poate fi un detaliu decorativ foarte potrivit, dacă optați pentru un model cu panaș ca această piesă pentru cicliști pasionați.   


Culori și lumină

În cazul în care holul de intrare n-are surse de lumină naturală, adăugarea unui corp de iluminat special poate deveni o parte din designul casei. Astfel, asortați un lampadar retro cu o casă decorată în stil tradițional, sau spoturi și aplice metalizate la intrarea într-un apartament ultramodern în stil minimalist. Sursele de iluminat spun și ele povestea lor.



Cât despre nuanțe de culori, în amenajarea holului aveți posibilitatea ori de a da tonul pentru restul locuinței, ori de a face notă discordantă. Culori deschise și alb se potrivesc oricărui tip de hol și spațiilor mici, în vreme ce puteți opta pentru culori puternice, mai închise, într-o casă mai mare. O idee interesantă sunt pereții accent, pe care puteți agăța oglinda care va crea iluzia de dimensiuni mai mari. 


Aceste câteva idei de amenajare pentru un hol de apartament sau casă sunt doar un prim pas pentru decorarea interiorului într-un stil cât mai unic și interesant. Nu uitați de importanța utilității pieselor și puneți cât mai multe elemente personale în decor!